Utváříte ve svém vědomí novou realitu

01.06.2006 12:21


Sanat Kumara, 1. července 2006 



JÁ JSEM Sanat Kumara, který znovu přišel. Jak se již stalo tradicí, přišel jsem předat Poselství, které otevírá nový cyklus diktátů, jež máme v úmyslu předat lidstvu Země. Tentokrát s radostí oznamuji, že jsme připraveni předat svá Poselství v Bulharsku, zemi, která pro nás není o nic méně důležitá než Rusko, protože právě zde hodláme vytvořit podmínky nezbytné pro rychlý růst vědomí lidí, žijících v této zemi.

Jsme rádi, že máme možnost znovu mluvit. Ne vždy je možné uskutečnit naše plány na Zemi. Je to dáno velkou nepředvídatelností situace na Zemi, kdy se kvůli nesprávnému jednání jediného člověka zhroutí všechny naše plány. A to je vždy politováníhodné. Doufáme však, že je stále ještě v inkarnaci dostatek jedinců, kteří nám mohou pomoci při realizaci našich plánů a záměrů.

Přišel jsem, abych vám znovu připomněl vaše závazky, které jste přijali před vaší inkarnací. Připravovali jste se na své mise po mnoha inkarnací a v této inkarnaci jste získali všechny potřebné dovednosti a znalosti. Vše, co vám brání v plnění vašich závazků, je vaše rozrušená, neposlušná lidská mysl. Vaše tělesná mysl, která vás stále svádí z Cesty, vymýšlí tisíce důvodů a miliony argumentů, zatímco hlas vašeho srdce vám stále vysílá jemné, tiché signály, které vás volají na Cestu, na vrchol, k naplnění plánů Bratrstva.

Takže se znovu zamyslete nad tím, jak jste připoutáni k fyzickému světu kolem vás. A jak důležité je, abyste naslouchali hlasu srdce a zanechali rozruch světa, abyste uskutečnili to, co je určeno pro tuto planetu. Vaše planeta se musí stát planetou rozvinutého vědomí. Vibrace Země by časem měly umožnit přicházet ve vtělení bytostem, které nyní nazýváte Vzestoupenými Mistry. Jsou to Učitelé lidstva, a aby se na Zemi vytvořily podmínky nezbytné pro jejich inkarnaci, mnozí z vás jsou nyní vtěleni. Přemýšlejte o důležitém úkolu, který máte před sebou. A zkuste vysledovat okamžik, kdy vaše vědomí začíná sklouzávat dolů, postupně odmítá Božské vzory a nahrazuje je čistě lidskými aspiracemi. Vaše tělesná mysl se ve vás začíná aktivovat, jakmile se svým vědomím přiblížíte ke službě nám. Je velmi nepředvídatelná a argumenty, které vám předkládá, vaše vnější vědomí nemůže ignorovat. Proto se vzdáváte všeho, abyste získali kus chleba a uhasili svůj fyzický hlad, místo toho, abyste se starali o duchovní jídlo a o chléb vezdejší, o kterém mluvil Ježíš[1].

Nesnažte se přemýšlet o tom, jak udržet svou fyzickou existenci. Myslete pouze na to, jak můžete naplnit svůj Božský plán. Nebo je ve vás tak málo víry, že nedokážete Bohu dovolit, aby převzal všechny vaše starosti?

Učení zůstává stejné. Je dáváno stále znovu a znovu a jen tupost vašeho vědomí a setrvačnost hmoty vás nutí naslouchat stejnému Učení po tisíce a miliony let, vtělení za vtělením. Nasloucháte a neslyšíte, protože se pokaždé znovu a znovu odkláníte od postojů, které jste přijali ve chvílích prozření, a znovu se ženete za cetkami a věcmi fyzického světa.

Jak bolestné je to pozorovat. Nedostatek Víry je hlavní nemocí lidstva. Podívejte se na zvířata, ptáky. Bůh se stará o všechny živé tvory. Nikdo neumírá hlady v přírodních podmínkách. A teprve když člověk se svým nedokonalým vědomím zasahuje do Božích Zákonů a snaží se tvořit místo Boha, teprve pak dochází k různým neštěstím a kataklyzmatům.

Proto znovu a znovu opakujeme, že váš jediný nepřítel se skrývá ve vašem nedokonalém vědomí, v srdci, které do sebe Boha nevpouští.

Nyní bych vám chtěl znovu připomenout, že všichni Vzestoupení Mistři se zatajeným dechem někdy čekají na vaši volbu, volbu, kterou můžete, ale nemusíte učinit. A průběh vývoje evoluce na planetě Zemi závisí na každé vaší volbě. Věřte mi, že vše, co děláte každý den, je velmi důležité. Zamyslete se nad svými každodenními činnostmi. Pokuste se analyzovat, kolik času během dne jste přemýšleli o Bohu a svém Božském poslání. A kolik z vás je opravdu ochotno něco obětovat, aby bylo světu dobře.

Příliš mnoho lidí mluví o službě a práci, kterou dělají pro Boha. Ale když jde o to udělat malou, ale konkrétní věc, najdou se tisíce důvodů a argumentů, kvůli kterým lidé zapomínají na Boha, na službu a honí se za věcmi a požitky, které by už dávno neměly mít ve vašem vědomí místo.  

Přišel jsem k vám dnes odpoledne a jsem velmi rád, že mohu znovu mluvit a dávat toto starobylé Učení. Protože každý z vás, kdo čte tyto řádky, se může kdykoli probudit, proto, aby začal jednat v nové realitě.

Utváříte ve svém vědomí novou realitu. A pak, když najednou s překvapením zjistíte, jak bezúčelně lidé kolem vás plýtvají energií, probudíte se do nové reality a stanete se těmi služebnými bojovníky, na které se můžeme spolehnout. Celá instituce vztahu guru-žak je navržena tak, aby udržovala vaše vědomí neustále na slušné úrovni. Jen velmi zřídka se někdo z pozemšťanů může obejít bez cizí pomoci a projít Cestou Zasvěcení sám. Mohu vám říci, že pokud nejste částečnou nebo úplnou inkarnací Vzestoupeného Mistra, nebudete schopni jít svou Cestou a vystoupit na vrchol Božského vědomí sami, bez pomoci vtěleného Učitele. Proto znovu a znovu posíláme své posly, abyste viděli Cestu a vzpomněli si na své závazky a plány, které jste chtěli splnit před inkarnací. Tyto plány jste na sebe vzali sami ve svém nejvyšším vědomí. A nyní se musíte pokusit vstoupit do nejvyššího stavu svého vědomí, abyste si vzpomněli na vše, co jste si naplánovali před svou inkarnací na Zemi.

Je mnoho těch, kteří čtou naše Poselství. Jsou tací, kteří se vydávají Сestou Zasvěcení. Ale jen někteří vydrží zkoušky a pokračují na Cestě. Tak tomu bylo vždycky. Velmi doufáme, že váš čas bude výjimkou a že se nám podaří oslovit tisíce a statisíce lidí, kteří jsou v inkarnaci, abychom s nimi navázali komunikaci na úrovni vnějšího vědomí a zahájili práci na transformaci planety Země takovým tempem, že všechny změny budou viditelné pro nyní žijící generaci.

Potřebuji dobrovolníky, kteří chtějí sloužit Bratrstvu. A jsem připraven přijít k vám osobně a pomoci vám pod podmínkou, že vaše záměry budou potvrzeny konkrétními vědomými činy pro transformaci vědomí pozemšťanů.

JÁ JSEM Sanat Kumara byl jsem s vámi tento den, a nashledanou!

_________________________________________________________

[1] "Dej nám i dnes náš denní chléb ..." (Matouš. 6:9-13)