Změňte své vědomí, změňte své myšlení, změňte svůj způsob života

24.05.2005 12:12


Milovaný Lanello
24. května 2005 


JÁ JSEM Lanello, přicházím k vám znovu prostřednictvím tohoto posla. Dnes vám musím dát určité Učení, které vám, doufám, bude užitečné v této fázi vašeho poznání Božské reality.

Víte, že vaše poznávání Božské reality je postupný proces. Plnost Božské Pravdy si nemůžete uvědomit najednou. Bylo by to, jako kdybyste se snažili do hliněné nádoby s malou kapacitou natlačit víc, než pojme. Nádoba by mohla prasknout. Proto když si svým vnějším vědomím uvědomíte nějaký pojem, učení, poznání, nemůžete pojmout celý objem tohoto poznání najednou.

Vaše vědomí musí projít procesem postupné změny a transformace. V tomto případě pro vás bude proces poznání Božské Pravdy víceméně bezbolestný.

Mnoho věcí, které jsou vlastní Božské realitě a které přijímá vaše lidské vědomí, může vyvolat odmítnutí a odpor. Jde o to, že lidské vědomí existuje v určitých časových a prostorových rámcích a je jimi omezeno. Když se vám podaří překonat časové a prostorové rámce ve vašem vědomí, rozšíří se rozsah vašeho vnímání Božské skutečnosti. Do té doby však dostáváte drobky poznání, a i tyto drobky, pokud se neshodují s poznáním, které jste předtím obdrželi z jiných zdrojů, mohou vyvolat odmítnutí, a dokonce i agresi.

Rozsah vnímání reality vaším vědomím je bohužel velmi omezený. To by ale nebyla tak vážná překážka a mohli bychom postupně dávat a dávat nové poznatky, rozšiřující hranice vašeho vnímání světa. Lidstvo je však ve své mysli nakloněno přijmout mnoho věcí jako dogma a každou odchylku od tohoto dogmatu považovat za rouhání a odpadlictví. Všechno je to o soumraku vašeho vědomí. Když je vaše vědomí ponořeno do nevědomosti, pak máte tendenci odsuzovat vše, co neodpovídá vašim dříve přijatým představám a chápání. Jediným lékem na nevědomost je Světlo poznání. A překonání svých vnitřních bariér a vnitřních blokád a vnitřních překážek bylo vždy hlavní a nejvyšší prioritou pro duchovní hledající.

Pokud se nezaujatě podíváte na dějiny lidstva, a zejména na dějiny náboženství, pochopíte, že většina konfliktů, včetně konfliktů na náboženském základě, byla způsobena tím, že lidé nebyli nakloněni přijímat názory jiných lidí a nebyli nakloněni vynakládat úsilí k nalezení společných přístupů k určité otázce.

Každý uznával pouze svůj úhel pohledu a nebral v úvahu pohled toho druhého.

Proto je primárním úkolem vaší doby najít společnou řeč mezi jakýmikoli náboženskými hnutími, jakýmkoli novým učením.

Výzvou je povznést se nad omezení, která jsou vlastní každému náboženskému systému. A hlavním a výchozím bodem při vytváření mostů a přechodů mezi různými úhly pohledu bude uznání prostého faktu, že lidstvo v této fázi vývoje není schopno se 100% jistotou popsat plnost Božské Pravdy. Můžete začít tím, že se shodnete na tom, že v tom, že někdo chápe Božskou Pravdu tak a někdo jiný jinak, není žádná zlomyslnost. Koneckonců každý člověk je jedinečný a na vše se bude dívat ze své vlastní perspektivy.

A bude velmi důležité uznat, že ostatní lidé mají právo lámat Božskou Pravdu svým vlastním způsobem. V této fázi bude velmi důležitá kvalita tolerance a náboženské snášenlivosti. Právě nedostatek tolerance a náboženské snášenlivosti je příčinou tak strašného jevu, jakým je terorismus. Právě dogmatismus a netolerance k názoru druhého vede k podněcování náboženského extremismu a nepřátelství.

Přemýšlejte, zda je tak důležité trvat na tom, čí náboženství je správnější, když žádný z existujících náboženských systémů neodráží plnost Boží Pravdy ani o několik procent?

Božská Pravda existuje nezávisle na vědomí lidí. A my všichni jsme děti ve věci poznání Božské Pravdy. Jakmile začnete trvat na tom, že vaše chápání Božského Uspořádání je nejsprávnější a nejdokonalejší, pak tím zcela zablokujete možnost poznání Božské Pravdy. Zvažte, zda tato netolerance k pohledu jiných lidí je projevem pýchy a těch vlastností, které jsou vlastní egu, nebo neskutečné součásti vás samotných.

Veškeré náboženské spory, války, konflikty, jakékoli projevy náboženského fanatismu, extremismu a nesnášenlivosti jsou proto založeny pouze na sobeckých snahach jedinců, kteří stojí v čele náboženských sekt, skupin, ale i zcela tradičních a poměrně starých náboženství, jako jako je křesťanství, islám a další.

Věřte mi, že Božská Pravda většinou nemá nic společného s těmi myšlenkami, dogmaty a postoji, které jsou charakteristické pro většinu, ne-li všechna, náboženství světa.

Proto jedním z hlavních úkolů, které měla řešit organizace Summit Lighthouse, kterou jsem s pomocí Mistrů vytvořil v minulém století, bylo právě rozšíření vědomí lidí o pochopení obecné podstaty, která stojí za každým náboženstvím a církevním dogmatem, a dát vám představu, že nejdůležitější je váš osobní vztah s Bohem, váš vlastní rozvoj v Bohu, vaše pochopení Božské Pravdy. To je vaše tvořivost, váš rozvoj, vaše duchovní práce. A žádný náboženský systém nemůže nahradit vaši přímou mystickou zkušenost, vaši komunikaci s Vyšším JÁ a vaši komunikaci s Nanebevzatými Mistry.

Jakmile však byla vytvořena nová organizace, okamžitě se ze všech stran vrhly síly, které za svůj hlavní úkol považovaly hlásání právě vzniklé nové víry, absolutně pravdivé a neomylné, dané na dalších 2000 let.

Milovaní, tak příšerné a rychlé překroucení principů, které jsem stanovil při založení organizace Summit Lighthouse, nečekali ani Mistři sponzorující tuto organizaci. A samozřejmě ani oni, ani já nechceme mít s touto organizací a jejími vůdci v budoucnu nic společného.

Božská Pravda přichází na Zemi, aniž by si vyžádala povolení od jakýchkoliv náboženských lídrů a vůdců. Božská Pravda klíčí v srdcích lidí a na vaší pozici, vašem společenském postavení a vašem společenském statusu příliš nezáleží.

Je pro nás mnohem snazší najít cestu k srdcím těch nejobyčejnějších lidí, kteří se nezatížili žádnými náboženskými dogmaty a pravidly, než se snažit být slyšeni skrze církevní klenoty a církevní oděvy, náboženské vůdce, kteří se ověsili dogmatickým balastem.

Cesta k Bohu vždy leží jen ve vás, ve vašich srdcích. A v tichu svého srdce můžete slyšet hlas Boží. Vaším hlavním úkolem proto bude naslouchat svému srdci. Naučte se naslouchat sobě, svému Vyššímu JÁ. A postupně se vzdávejte všeho, co vás tíží a brání navázání tohoto spojení.

Vy sami se rozhodujete mezi všemi věcmi tohoto světa a svou schopností slyšet v sobě tichý vnitřní hlas.

Buďte k sobě upřímní. Zeptejte se upřímně sami sebe, jste připraveni vzdát se připoutanosti ke všemu, co vás ve vašem světě obklopuje, k rodině, práci, majetku, vašim zvykům, včetně sledování televize a poslouchání rozhlasových programů, kouření, prázdných hovorů s přáteli a známými? Jste připraveni vzdát se připoutanosti k tomu všemu a výměnou obdržet pouze jednu věc – spojení s Vyšším JÁ? Neklamte sami sebe.

Pokud existuje něco mimo vás, co je pro vás významnější než spojení s Vyšším JÁ, pak váš čas ještě nenastal. Ale možná stále potřebujete trochu posunout tu část sebe, která nechce vyjít do Světla, která brání vašemu rozvoji a duchovnímu růstu?

Pokud se z vlastní iniciativy nezačnete zbavovat této neskutečné části sebe sama, pak budete stále nuceni vnějšími podmínkami  rozejít se se svým egem. A čím více se budete bránit, tím dramatičtěji se mohou události vašeho života vyvíjet, abyste se nakonec vydali na cestu duchovního rozvoje.

Dnes jsem vám dal spoustu důležitých informací. A doufám, že o tom budete nejen meditovat, ale také se ve svém životě konečně začnete řídit zásadami Pravé Víry, a nikoli náboženskými dogmaty a pravidly. Prosím, rozlišujte ve svém srdci a nenechte se oklamat lidmi, kteří tvrdí, že jim jde o spásu vaší duše. Pouze vy sami jste osobou, která je schopna spasit vaši duši. A spásu své duše si nemůžete koupit za žádné peníze v žádném obchodě na světě.

Změňte své vědomí, změňte své myšlení, změňte svůj způsob života, postupně se osvobozujte od všeho, co nepřispívá k vašemu duchovnímu pokroku.

JÁ JSEM Lanello
a bylo mi potěšením se s vámi dnes setkat.