Nová etapa vám dá příležitost cítit, že žijete ve dvou světech zároveň

12.06.2005 20:20

Pán Súrja
12. června 2005



JÁ JSEM Súrja, přicházím k vám z Velkého Centrálního Slunce!

Milovaní, nastal okamžik, na který Vzestoupené Zástupy čekali a který se stane  zlomovým bodem pro vývoj této planety. Podobné okamžiky nejsou jednorázové a každý takový okamžik slouží jako výchozí bod pro další pokrok. Je to podobné tomu, jak se vaše plachetnice pohybuje pod poryvy větru. Každý nový poryv větru dává vašemu pohybu nový impuls. A nyní silný poryv větru naplnil plachty vaší příležitosti. A pouze v tom případě, pokud jste čekali na tento poryv větru a nastavili své plachty včas a připravili se na plavbu, budete moci využít vám poskytovanou Kosmickou příležitost.

Před vámi je nelehká Cesta. Čekají na vás  bouře a vichřice. Ale nejdůležitější je, že jste připraveni na svou Cestu a zvedli jste plachty svého bytí. Vlny a vichřice jsou vašimi nevyhnutelnými společníky v iluzorním světě. Neustálý odpor pružné hmoty vytváří potřebné napětí, které vám umožňuje rozvíjet myšlenky, posilovat vůli a usilovat o vítězství přes všechny překážky. Plachetnice vašeho bytí nemůže nikdy ztroskotat, pokud si ve své mysli ponecháte ten správný obraz. Vaše vědomí je hlavní věcí ve vás a vše, co se vám děje, a jakékoli okolnosti vašeho života jsou určeny pouze úrovní vašeho vědomí. A vy sami si vyberete, zda budete ve svém vědomí aspirovat na Vyšší, pohybovat se po Vyšší Сestě nebo si zvolit vegetace v útulném koutku. Ale ti, kteří si vybírají  příjemný  život, dříve nebo později pocítí tlaky, které je donutí k pohybu. A mnozí, zvláště ti nedbalí, budou prostě hrubě vytlačeni ze svých útulných koutů, probuzeni, umístěni a nasměrováni na Cestu.

Jste cestovatelé a musíte být neustále v pohybu a nikdy se nezastavovat. Proto ti z vás, kteří ve své mysli očekávají, že již dosáhli všeho a nyní mohou odpočívat, by měli naléhavě provést nezbytné úpravy ve své mysli.

Klidový stav je ve skutečnosti iluze. Nikdy nejsi v klidu. A během meditací, když se vaše lidské myšlenky a pocity zastaví, děláte grandiózní pohyby ve světech, kde není čas a prostor. Celý mechanismus pohybu vzdálenými světy, jemnými světy, ohnivými světy je ukryt ve vás. Pohyby děláte ve své mysli. Proto jediná věc, kterou byste se měli zabývat, je úroveň vašeho vědomí.

Všechno ve vašem světě má svůj začátek a konec. A pouze vaše vědomí bude pokračovat po vaší smrti.

Význam mají zkušenosti, které získáváte. Proto čím více jednáte ve svém světě, tím více zkušeností získáváte. Fyzický svět poskytuje obrovské možnosti rozvoje. Fyzický svět je doslova napěchovaný předměty, na které můžete soustředit své úsilí. Působíte na fyzický svět a proměňujete fyzický svět.

Každý z vašich činů může pozvednout vaše vědomí, vést k růstu vašeho vědomí, vaší nesmrtelné části. A každý váš čin může vést k růstu iluze. Vše záleží na směru vašeho snažení. Jste jako ventil, kterým proudí Božská Energie. A můžete směrovat tok této Energie pro navýšení svého vědomí, nebo můžete tuto Energii utratit k navýšení iluze.

Celý projevený svět je scéna, kterou potřebujete pro svůj vývoj a kterou tvoříte, když směrujete Božskou Energii pro znásobení iluzi. Když dosáhnete určitého stupně čistoty ve svých čakrách a tělech, pak ve svém vědomí překonáte neskutečnou část sebe sama. A čím více pozvedáte své vědomí, tím více a více můžete získat vlastnosti, které jsou vlastní Božskému světu.

Váš svět a náš svět nejsou nepřátelské. Váš svět a náš svět se navzájem doplňují. Proto jakékoli neharmonické projevy, které jsou přítomny ve vašem světě budou postupem času podléhat transformaci. A transformace vašeho světa může proběhnout jediným způsobem – prostřednictvím vašeho vědomí, které řídí tok Božské Energie přicházející do vašeho bytí z jediného Zdroje, jediného pro celý Vesmír.

Pokud se zaměříte na svůj iluzorní svět, pak dříve nebo později budete muset čelit prosté pravdě, že ve fyzickém světě není nic, co by vás mohlo uspokojit. Můžete strávit celý svůj život, stejně jako jste strávili tisíce životů ve svých minulých inkarnacích, hledáním smyslu života. A pro každou bytost ve fyzickém světě vždy přijde okamžik, kdy si uvědomí, že to, o co ve skutečnosti usiluje, je mimo fyzický svět.

Nejprve si získáváte dualitu vnímání vašeho světa. Začnete rozlišovat mezi jevy, které patří do fyzického světa, a jevy, které patří do jemnějších světů. Pak začnete vidět příčiny toho, co se děje ve fyzickém světě. Začnete vidět důsledky svých činů a začnete si uvědomovat, že změna vašeho postoje k okolnímu světu mění vaše myšlenky, vaše činy, vaše pocity. A v jeden krásný okamžik si začnete uvědomovat, že spolu se svými fyzickými pocity získáváte vnímání jemných světů. A jakmile získáte toto vnímání, získáte více a více pochopení pro jemné světy. A jemnohmotné světy se tak příznivě liší od toho, co vás obklopuje na fyzické úrovni, že trávíte stále více času ve své komunikaci s jemnohmotným světem.

A přichází okamžik, kdy jste současně ve dvou světech. Stáváte se bodem mezi dvěma světy. A zcela zřetelně si uvědomujete, že světy jsou uvnitř vás propojené. A chápete, že právě takto může Bůh skrze vás působit. A vám je příjemně cítit svou jednotu s Bohem, s celým Vesmírem. Chápete, že mezi vámi a ostatními živými bytostmi není žádná hranice. A získáte nekonečný soucit se všemi živými bytostmi, které jsou na tom stupni vývoje svého vědomí, který jim nedovoluje pocítit tuto jednotu Života.

A nyní, když jste v této fázi svého vnímání světa, konečně začnete rozumět nám, Bytostem, které jsou za závojem. Máme pochopení, ale nemáme možnost jednat ve vašem světě. Nemáte porozumění, ale máte schopnost jednat ve svém světě. Takže další fáze, která již probíhá, vám umožní přijmout naše porozumění, když proniknete závojem, a umožní nám jednat skrze vás tak, jak nám dovolíte být přítomni ve vašich bytostech.

Takto se tvoří vývoj světa. Takto se světy vzájemně prolínají.

A nová etapa, která již začala, vám dá příležitost pocítit, že žijete ve dvou světech zároveň. Zpočátku to dokáží jen jedinci. Pak bude více a více lidí dosahovat tohoto stavu vědomí. Pro prvního je vždy těžké vylézt na nejvyšší vrchol. Pro ty, kteří následují, je to vždy jednodušší. A velmi brzy se to, co se zdálo nemožné, bude zdát úplně obyčejné.

Šťastnou cestu! A vztyčte vlajky na svých plachetnicích. Aby je bylo vidět z dálky. A aby každý, kdo se k vám chce přidat a stát pod vaším praporem, měl k tomu kdykoli příležitost.

Bůh nemá žádná omezení. Všechna omezení jsou přítomna pouze ve vaší mysli a ve vašem vnímání světa kolem vás.

JÁ JSEM Súrja,
který  k vám přišel z Velkého Centrálního Slunce.