Úroveň Kristova vědomí musíte potvrzovat každý den

17.12.2005 19:19


Milovaný Lanello
17. prosince 2005


JÁ JSEM Lanello, opět k vám přicházím prostřednictvím našeho posla. Přišel jsem, abych vám znovu připomněl odpovědnost, která k vám přichází současně s energií, kterou přijímáte, a informacemi, které dostáváte. Možná jste si všimli, že tento cyklus diktátů je jiný než cyklus předchozí.

Skutečně jsme od vás mohli očekávat více po všech těch informacích a energii, kterou jste získali během předchozího jarního a letního cyklu diktátů.

Něco se podařilo změnit v myslích lidí, ale tyto změny jsou zanedbatelné ve srovnání se změnami, které jsme mohli očekávat.

Ano, poměrně velký počet lidí v inkarnaci dosáhl úrovně Kristova vědomí a my jsme měli právo očekávat, že budou na fyzické úrovni aktivnější.

Nicméně setrvačnost a otupělost hmoty nemohly neovlivnit úroveň jejich vědomí bezprostředně po skončení našeho cyklu diktátů. Zbaveni stálé výživy, která k nim přicházela s energií diktátů, mnozí lidé, kteří již dosáhli Kristova vědomí, dovolili, aby jejich úroveň vědomí opět poklesla. Mohu vám říci, milovaní, jaký je rozdíl mezi člověkem, který dosáhl a udržuje si úroveň Kristova vědomí, a jinými lidmi, kteří této úrovně ještě nedosáhli. Hlavní a základní rozdíl spočívá v tom, že tento člověk již nemůže žít stejným způsobem, nemůže nejednat a celý svůj život a všechny okolnosti svého života podřizuje projevům konkrétních činů na fyzické úrovni pro uskutečnění našich plánů.

Nemůžete dosáhnout úrovně vědomí Krista a usnout na vavřínech až do konce inkarnace. Ne, úroveň Kristova vědomí musíte potvrzovat každý den a den po dni. To je každodenní a zesílená práce.

K naší lítosti jsme viděli, že jakmile skončil cyklus diktátů, které jsme předávali prostřednictvím našeho posla, postupně mnozí z těch, s nimiž jsme počítali a do nichž jsme vkládali naděje, klesli ve svém vědomí na původní úroveň.

A to je velice smutná skutečnost.

Žádné úspěchy v duchovní oblasti, kterých jste dosáhli během inkarnace, nelze udržet ani po několik měsíců, pokud neudržujete úroveň svého vědomí každodenním úsilím.

Ve fyzické oktávě nemůže být žádný odpočinek. Pouze každodenní práce a každodenní napětí.

Uvedu vám příklad sportovce, který dosáhl vynikajícího výsledku a získal titul mistra světa. Pokud však nebude trénovat každý den, ale naopak usne na vavřínech, velmi brzy už nebude schopen udržet si kondici. A přijdou jiní, kteří překonají světový rekord, jehož dosáhl.

Pokud jste spokojeni s titulem šampiona, kterého jste dosáhli, a nyní chcete usnout na vavřínech, pak my, Vzestoupení Zástupci, s vámi již nechceme mít nic společného a nemůžete nadále počítat s naší podporou.

Pochopte, že od vás je vyžadováno každodenní úsilí.

V inkarnaci je tolik světlonošů, ale jak těžké je najít mezi nimi ty, na které se lze plně spolehnout.

Vidíme, jak se srdce mnohých rozhořela poté, co si přečetli cyklus předchozích diktátů, které jsme jim dali prostřednictvím našeho posla. A jak bolestné pro nás bylo vidět, jak plamen, který se v jejich srdcích rozhořel, postupně uhasínal, až se z něj začalo kouřit, dýmat a nakonec zcela vyhasl.

Nedovedete si představit, jak je pro nás hořké vidět vaše smutné "úspěchy". Je to podobné, jako když vidíte kolem sebe spoustu lidí, vaše města jsou doslova přeplněná lidmi. A když vyjdete na ulici, cítíte svou naprostou osamělost, protože i když s vámi tito lidé mluví stejným jazykem, nejste schopni si porozumět. A to se děje právě proto, že vaše úrovně vědomí jsou tak rozdílné.

A když pak připustíte pokles svého vědomí, informace, které vám dříve přinášely radost a inspirovaly vás, nyní vnímáte jako něco nezajímavého a nevyžadujícího vaši pozornost.

Pustíte se do hledání nových informací a nových zdrojů informací a zapomínáte na tu tichou radost ve svém srdci a na to opojení, s nímž jste pili léčivý balzám Božské energie obsažený v našich diktátech.

A protože úroveň vašeho vědomí klesla, nejste již schopni rozeznat pravé vibrace a jste nuceni konzumovat náhražky, jimiž jsou naplněny regály vašich obchodů.

Nyní lépe chápete náš smutek a důvod, proč se tón našich diktátů změnil.

Očekávali jsme víc. A nyní se musíme spoléhat jen na ty, kteří v sobě neztratili jiskru Božství, kteří dokázali udržet plamen, jenž se v jejich srdcích rozhořel po našich diktátech.

No, každý si může vybrat. Můžeme jen litovat rozhodnutí, které jste udělali, ale nemůžeme vám pomoci.

Stav vašeho vědomí lze udržet pouze vaším každodenním úsilím. Musíte každý den neúnavně nutit pracovat nejen své tělesné, ale i duchovní svaly. Jinak budou jednoduše atrofovat.

A pokud jste nezažili blažené potěšení z pozorování přírody, z dětského úsměvu, pokud jste prožili den bez lásky, pak jste prožili den zcela zbytečně.

Každou minutu svého pobytu na Zemi musíte pamatovat na svůj pravý Domov, odkud vaše duše přišly do inkarnace, a ve všech svých každodenních rozhodnutích se musíte neustále řídit radami své Vyšší části.

Jak poznáte, zda přebýváte v Bohu?

Je to velmi jednoduché, milovaní. Jednoduše pozorujte svůj stav, ve kterém se nacházíte. A pokud podléháte jakémukoli negativnímu pocitu, ať už je to odsuzování, úzkost, deprese, podrážděnost, pak nejste v Božském stavu vědomí.

Teprve když prožíváte nesrovnatelnou tichou radost a klid, jste v Bohu, v Božském stavu vědomí.

Naučte se tedy pozorovat sami sebe. A naučte se rozpoznávat své vnitřní stavy.

Protože stav vědomí, ve kterém se nacházíte, ovlivňuje vše, co děláte. A pokud jste podráždění, jste doslova generátorem podráždění. Jste nakažliví a svým podrážděním nakazíte všechny kolem sebe, i když zrovna sedíte doma. Vašim myšlenkám a pocitům se meze nekladou. A každá vaše negativní myšlenka a pocit se od vás okamžitě šíří do celého světa.

A je třeba zázračného hrdinství hrstky našich oddaných služebníků, aby vyrovnali a zmírnili účinky vašich myšlenek a pocitů.

Stačí jen sledovat svůj vnitřní stav a udržovat v sobě neustále harmonii a mír.

Pro každého z vás existují různé recepty, jak si udržet harmonický stav. Neexistuje a ani nemůže existovat obecný recept. A nemůžeme vás všechny nutit, abyste se modlili nebo meditovali. Měli byste však používat určitá opatření, která vám pomohou dostat se do harmonického stavu.

Obecně platí, že většině lidí stačí zůstat v přírodě sami, aby přišla vnitřní harmonie a klid. Ale možná potřebujete komunikaci s dětmi nebo zvířaty nebo aktivitu, kterou milujete.

Naučte se neustále kontrolovat svůj vnitřní stav a podnikněte kroky k potlačení jakéhokoli nedokonalého stavu ve vás.

Můžete požádat Vzestoupené Zástupy o pomoc, ale někdy na tento jednoduchý úkon zapomenete.

Jsem připraven poskytnout osobní pomoc a podporu každému, kdo se na mě v tomto temném období roku obrátí. Zde je má ruka. Vezměte ji a pevně ji držte v těžkých situacích, ve kterých se ocitnete.

Potřebujeme, aby co nejvíce lidí v inkarnaci dokázalo udržet rovnováhu na planetě právě teď. A pokud nejste schopni udržet rovnováhu na planetě, pak alespoň udržujte rovnováhu uvnitř sebe. A už tím poskytnete neocenitelnou pomoc Vzestoupeným Zástupům.

JÁ JSEM Lanello.
A přišel jsem znovu 
podat vám pomocnou ruku.